D3S_6899

Από την πρώτη στιγμή που η Κωνσταντίνα κι εγώ ασχοληθήκαμε με την εκπαίδευση και έχοντας σαφώς ζήσει την εμπειρία των Πανελληνίων εξετάσεων ως μαθητές … λίγα χρόνια πριν,  μας ήταν εύκολο να καταλάβουμε πως μόνο τα ολοκληρωμένα και με σύγχρονο τρόπο δοσμένα φροντιστηριακά μαθήματα μπορούν να αποτελέσουν το συστατικό της επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Χρόνια λοιπόν ασχοληθήκαμε με τα ιδιαίτερα μαθήματα και τελικά το 2013, έχοντας πλέον αποκτήσει πολυετή εμπειρία, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Φροντιστήριο μας, την «Εξέλιξη», μέσα στο οποίο προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να παρέχουμε ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης και εφαρμόζουμε όλα όσα γνωρίζουμε, με στόχο να εξασφαλίζουμε τη σωστή κατανόηση και εμπέδωση της διδακτέας ύλης για όλους τους μαθητές μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων των μαθητών μας είναι η τέλεια λειτουργία του τμήματος στο οποίο ενσωματώνονται. Δημιουργούμε λοιπόν, ολιγομελή τμήματα με γνωστικό επίπεδο ανάλογο των μελών και με διδασκαλία στηριγμένη σε διδακτικές μεθόδους που προσεγγίζουν σ΄ αυτό, με σκοπό να υπάρχει ομοιόμορφη αφομοίωση της γνώσης – απαιτητής ύλης. Με βάση το παραπάνω, όπου και όταν κρίνεται απαραίτητο, παρέχουμε πρόσθετη διδασκαλία  ακόμη και ατομική προσέγγιση, με στόχο όλοι να προχωράμε μαζί.

Και αυτό το μαζί μας έχει απασχολήσει πολύ. Νιώθουμε και συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε μια μεγάλη «οικογένεια». Αγκαλιάζουμε τα παιδιά που έρχονται σε μας σαν να είναι παιδιά μας, όπως θα θέλαμε κι εμείς να έχουν συμπεριφερθεί στα δικά μας παιδιά. Οι συνάδερφοι καθηγητές που έχουμε επιλέξει να είναι μαζί μας έχουν ως μοναδικό κριτήριο να μοιράζονται το ίδιο με μας όραμα για τους μαθητές μας. Είναι προφανές ότι έχουν εμπειρία και άριστη γνώση του πεδίου τους, όμως αυτό που ζητάμε όλοι είναι να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ενδυναμώσουμε τους μαθητές μας και να τους βοηθήσουμε να πετύχουν στους στόχους που έχουν βάλει.

Και για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που μπαίνουν στην τελική ευθεία για της Πανελλαδικές Εξετάσεις, στεκόμαστε δίπλα τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες σε σχέση με το θεσμό. Φροντίζουμε να έχουν λάβει και να συνεχίσουν να λαμβάνουν ξεκάθαρο επαγγελματικό προσανατολισμό και είμαστε μαζί τους στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους.

Στο φροντιστήριό μας «Εξέλιξη» επειδή θεωρούμε ότι το εκπαιδευτικό έργο αν το απομονώσεις από την καθημερινότητα των εφήβων λειτουργεί σαν ξένο σώμα, έχουμε εντάξει και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές και άλλες δράσεις με πυρήνα το να είμαστε όλοι κοντά – όλοι μαζί!

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν βρεθεί κοντά μας, έχουν μοιραστεί τα ίδια βήματα και οράματα με μας και είμαι πλέον πεπεισμένος ότι σ΄ αυτά τα δύσκολα χρόνια που η χώρα μας περνάει από μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία το να επενδύσουμε για τα παιδιά μας στην εκπαίδευση, μιας και αποτελεί το αδιαφιλονίκητο όπλο για επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση κάθε ανθρώπου.

Σας περιμένουμε αν μιλήσουμε και να γνωριστούμε από κοντά.

Βασίλης Νικολόπουλος